Un jocs olímpics molt especials

Andorra i la Seu d’Urgell acull, del 4 al 7 d’octubre, una nova edició dels jocs Special Olympics. Es tracta de l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual i un estímul al treball diari, el premi a les diferents competicions locals i territorials i una excel·lent oportunitat per demostrar a la societat les capacitats i els valors dels atletes amb discapacitat i, per tant, aconseguir complicitats solidàries i de respecte.

A més, són un punt de trobada de milers d’atletes, entrenadors, famílies i societat civil perquè els Jocs són competició però també convivència, activitats socials, lleure i sobretot reconeixement pel paper que les persones amb discapacitat intel·lectual juguen a la nostra societat.

En aquesta edició hi participaran prop de 1400 esportistes, la majoria procedents de Catalunya amb 1.236 inscripcions de 60 clubs i entitats de tot el territori català. A més dels esportistes catalans, els Jocs comptaran amb la presència de diferents delegacions estrangeres, com ara les de Bèlgica, Mònaco, Hongria, Suïssa, Àustria i l’Índia.

També hi participaran les Comunitats Autònomes d’Aragó, les dues Castelles, La Rioja, Madrid i la Comunitat Valenciana.

Els participants competiran en 14 disciplines esportives que es repartiran entre les dues localitats. A La Seu d’Urgell s’hi disputaran les següents proves: bàsquet, hoquei interior, petanca, ciclisme, tennis i el programa Joves Atletes amb nens i nenes de 2 a 7 anys. A Andorra la Vella hi haurà: natació, gimnàstica, atletisme, tennis taula, futbol sala, handbol, bàdminton i judo.

Els Jocs Special Olympics tenen lloc cada quatre anys. A Catalunya, se celebren des de l’any 1988 quan van tenir lloc a Lleida. Des d’aleshores altres ciutats han acollit aquest esdeveniment, com ara Igualada (1990), Barcelona (1992), Granollers(1994), Reus (1996), Figueres (2000), Badalona (2004), Lloret de Mar (2006), Barcelona- Vilanova i la Geltrú (2012) i Barcelona-Calella 2014.

A la darrera edició de Calella i Barcelona hi van participar 1.400 esportistes catalans, de la resta de l’Estat i de delegacions estrangeres convertint-se en una de les edicions més internacionals. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *