Un estudi sobre les xarxes socials guanya el Premi de Filosofia Arnau de Vilanova

Paula Iglesias Capel, alumna de l’Institut Montbui, de Santa Margarida de Montbui, va ser guardonada ahir amb el primer lloc de la XXXIX edició dels Premis de Filosofia Arnau de Vilanova, que atorga anualment el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, per un estudi del món de les xarxes socials i les adicions que aquestes generen.

Durant l’acte d’entrega de premis, celebrat virtualment a causa de la crisi sanitària, Yolanda Navarro, membre del jurat, va destacar d’aquest treball la seva qualitat i el fet que la alumna hagi “exercit una excel·lent tasca filosòfica a l’estil platònic” al mateix temps que descobria “una veritat allunyada de l’aparença i temporalitat” i exercia “el deure de transmetre-ho a la comunitat per un bé comú”.

Els altres dos premiats d’aquest històric certamen dirigit als estudiants de batxillerat van ser, en segon lloc, Nicolás González Copé, alumne de l’Institut Jaume Mimó, de Cerdanyola del Vallès, per un treball titulat “Libertad, el sentimiento nacido de la necesidad”, un anàlisis de l’evolució d’aquest valor fins a l’actualitat. I, en tercer lloc, Maria Andreea Tamas, alumna de l’Institut Josep Tapiró, de Reus, que va presentar el treball de recerca “Com sentim el cos? Reflexions sobre el gènere”, un anàlisi sobre corporeïtat i gènere.

Valors, col·laboradora dels Premis

Maria Coll, codirectora de la revista Valors, des d’aquest any entitat col·laboradora dels premis, va intervenir en aquest acte. Com la majoria de les persones, va agrair en nom de la publicació “l’esforç, la voluntat i el compromís de tots els participants”, i especialment dels premiats, ja que aquesta edició ha coincidit amb un curs marcat pel coronavirus i el confinament.

La codirectora de Valors va explicar el projecte de la revista i va mostrar la seva satisfacció davant la qualitat dels treballs premiats i els temes escollits pels joves, molt afins amb la línia editorial de la publicació. I va desitjar que les subscripcions gratuïtes que rebran els tres centres educatius dels alumnes premiats “els puguin ser útils per continuar desenvolupant aquesta reflexió filosòfica i l’esperit crític que han demostrat en aquests treballs i que és tan important a la societat actual”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *