Actualitat

Un dron per millorar les missions de rescat de Proactiva Open Arms

Tres estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) participen en un projecte per desenvolupar un dron de reconeixement a mar obert per a la recerca de persones i embarcacions. El projecte, que porta el nom de Freeda, es porta a terme en col·laboració  amb la Hemav Foundation i té la finalitat de millorar les missions de rescat de l’ONG Proactiva Open Arms.

Segons explica l’ACN, els responsables de la iniciativa ja han fet el primer test de l’aparell a alta mar, concretament a Borriana (Castelló), i consideren els resultats “determinants” per al futur desenvolupament del projecte. Segons l’entitat, aquests drons seran de gran ajuda per ampliar l’àrea controlada i esperen poder-los tenir aviat.

La Hemav Foundation, entitat sense ànim de lucre que estén l’activitat de la companyia tecnològica espanyola Hemav a través de projectes d’innovació de caràcter social, humanitari i ambiental, considera que l’ús de drons suposa un “gran avantatge” en les tasques de rescat de persones al mar pel fet que poden volar a llargues distàncies i ampliar l’àrea controlada.

També asseguren que treballant amb diverses plataformes simultàniament “es podria tenir una vigilància pràcticament constant” de la zona de recerca i salvament de Líbia, al mar Mediterrani. Alhora, els drons permeten detectar embarcacions “amb més rapidesa” i donar avisos “a temps” per permetre l’actuació dels socorristes. – Red

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *