Un curtmetratge que planta cara a les etiquetes socials

El curtmetratge titulat “Etiquetes sociales”, realitzat per estudiants de l’institut XXV Olimpíada de Barcelona, ha estat premiat al Festival Plural + de les Nacions Unides pel seu missatge en contra, precisament, d’aquestes etiquetes socials que de vegades es posen a les persones. Els autors del curtmetratge viatgen aquesta mateixa setmana a Nova York per assistir a l’entrega dels Premis Plural +. Es tracta d’un festival de peces de vídeo que giren al voltant del tema de la migració i la xenofòbia, i que estan realitzats per joves d’entre 9 i 25 anys. En aquesta edició el festival ha rebut 371 curts provinents de 72 països de tot el món, entre els quals 28 han estat seleccionats.

El Festival PLURAL + considera que la visió i la capacitat creativa dels joves són uns agents poderosos pel canvi social i el diàleg en una societat sovint caracteritzada pel conflicte i la divisió. La creació audiovisual és un llenguatge que apel·la fonamentalment a emocions humanes compartides i és un dels sistemes de comunicació més natural entre els joves. PLURAL + convida als joves a no només a identificar els problemes i conflictes sinó també a promoure una atmosfera de mutu respecte.

El curt Etiquetes socials, realitzat pels alumnes de l’Institut XXV Olimpíada, sota el programa Barcelona Aula Mòbil, també ha guanyat el premi Cinemes Girona. Amb aquest premi els Cinemes Girona han iniciat la col·laboració entre l’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides i l’Organització Internacional per les Migracions. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *