Un curs per ser ‘propietari responsable’ d’animals de companyia

Els veïns de Sant Martí Sarroca que vulguin tenir un gos o un gat hauran, abans, de fer un curs per obtenir el carnet de “Propietari responsable”. Aquesta és la original iniciativa que impulsa impulsat el municipi de l’Alt Penedès amb la voluntat de reduir el nombre d’animals no identificats i contribuir al seu benestar.

El curs, que serà gratuït i voluntari, l’ofereix el mateix Ajuntament de Sant Martí, que ha signat un convenir amb la Brigada Civil de Protecció Animal (BCPA). L’Ajuntament incentivarà que es faci el curs amb bonificacions en la instal·lació del xip identificador als animals o en el preu de les vacunacions, així com també s’oferiran descomptes a diversos establiments adherits a la iniciativa.

En aquesta formació, els propietaris dels animals serà formats en aspectes com la protecció i educació d’animals de companyia, informació veterinària i normatives municipals. Si el superen, obtindran el carnet ‘Propietari responsable’, que incorporarà un codi QR accessible per la BCPA, l’Ajuntament i la Policia Local. Des d’aquest codi es podrà consultar l’estat de vacunació de l’animal, qui n’és el propietari o si la persona que el passeja té permís per fer-ho.

El conveni entre l’Ajuntament i la Brigada de Protecció Animal també dona capacitat sancionadora a aquests agents, que treballen voluntàriament. Així, la Brigada podrà actuar al carrer per garantir el civisme entre els propietaris d’animals, reduir la presència d’animals abandonats i decomissar animals que no estiguin ben cuidats. Asseguren que és una mesura pionera a l’estat. – J. VIVES

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *