Un concurs denuncia la violència de gènere a través del còmic

comicmasclisme
Si féssim una enquesta popular sobre protagonistes de còmics, segur que la majoria serien masculins; però no solament això, també ens adonaríem que les noies en les històries estan completament estereotipades – a elles generalment se’ls guarda el rol de belleses que necessites ser salvades- i, fins i tot, de forma indirecta en moltes historietes il·lustrades detectaríem escenes de violència masclista.

Davant d’aquest context i amb la voluntat de conscienciar els joves sobre el fenomen de la violència masclista i eradicar-lo, s’ha creat el Premi Jove Còmic Sant Martí, organitzat pel Districte de Sant Martí, la Regidoria de Cicle de Vida, feminismes i LGTBI i el Consorci de Biblioteques de Barcelona amb la col·laboració del Consell de Dones de Sant Martí, l’Escola Joso –Centre de Còmic i Arts Visuals- i l’Associació Trama Serveis Culturals, que enguany arriba a la segona edició.

Les obres que es presentin han de tenir com a finalitat la denúncia del fenomen de la violència masclista i contribuir a la seva prevenció i eradicació, tot mostrant les desigualtats i discriminacions per raons de sexe. A més, els còmics presentats – ho poden fer joves i adolescents que visquin, estudiïn o treballin a Barcelona, i que a 31 de desembre de 2016 tinguin fins a 25 anys-, han de ser historietes d’entre una i quatre pàgines, amb un mínim de dues vinyetes i s’han de presentar en format paper i en suport digital.

Les bases de la convocatòria 2016 es poden consultar a la pàgina web del premi, on també podeu llegir els còmics guanyadors de la primera edició. El termini de presentació d’obres és fins el 4 de novembre de 2016. El veredicte del jurat es donarà a conèixer en el decurs de l’acte públic de lliurament de premis, en una data pròxima al dia 25 de novembre d’aquest any. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *