Un ajuntament gallec crea la primera regidoria de la felicitat

El municipi d’Oia, a Pontevedra, ha posat en marxa una inusual iniciativa. I és que l’Ajutament  d’aquest petit poble de poc més de 3.000 habitants han decidit posar en marxa una regidoria de Felicitat. L’objectiu, com el seu nom indica, és promoure la felicitat entre els seus conciutadans. Es tracta de la primera regidoria d’aquestes característiques que es posa en marxa a l’estat espanyol i la segona d’Europa, després de la creada a la ciutat italiana de Coregnano.

La regidoria està principalment enfocada al benestar de les persones grans i dels infants. Per fer-la funcionar, han creat una bústia de suggeriments on els ciutadans poden aportar la seva idea de felicitat i apuntar accions i mesures que els podrien ajudar a ser feliços. A més, es crearà una comissió ciutadana per poder organitzar diferents activitats.

De moment, la gent del poble ja ha proposat que es facin activitats sobre la gestió de les emocions i s’han donat idees per fer que la gent gran no estigui sola. En aquest sentit, ja s’ha celebrat una trobada dels jubilats.

Segons explica l’alcaldessa del municipi, la popular Cristina Corretja, en declaracions a El País “ens hem oblidat que la recerca de felicitat és un dret històric que fa gairebé tres segles ja es recull en la Constitució dels Estats Units d’Amèrica, i França, amb la Declaració Universal dels Drets de l’Home”.  – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *