Una nova etiqueta que segueix l’exemple de la campanya #MeToo està servint per denunciar milers de casos de discriminació que pateixen cada dia els membres de la comunitat LGTB.
El primer tuit amb aquesta etiqueta va ser publicat per l’escriptor alemany Hartmut Schrewe, que va escriure “El meu marit és el meu marit i no el meu company. Quan acabarà això”. Schrewe va publicar aquest missatge després que el seu marit el descrigués com a “colega” en una conversa telefònica amb un company de feina.
A partir d’aquí, moltes altres persones es van sumar a la iniciativa d’aquest escriptor i van començar a explicar casos de discriminació que han patit personalment.
Entre els tuitaires que s’han sumat a la campanya, que s’ha convertit en trending topic mundial, hi ha personalitats de la política catalana com l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau o el líder del PSC català Miquel Iceta.
Per la seva banda, Colau recorda el moment en què va explicar a casa seva que sortia amb una noia: “Dir a casa teva -família progre, tinc sort- que estàs molt enamorada d’una nòia fantàstica i que et contestin: ok però no li diguis a les teves germanes pq les podries confondre. Confondre”.
El secretari general del PSC va escriure: «Fa molt temps, però el recordo com si fos ahir: entrant amb un amic a la part poc il·luminada d’un pub, un camarer ens va apropar i ens va dir: aquí no, que és per a parelles ».
Segons l’Enquesta mundial de valors, Espanya és el tercer de 114 països l’homosexualitat és més acceptada, només per darrere de Suècia i Països Baixos. En una enquesta recent publicada pel govern britànic realitzada a unes 110.000 persones LGBT, dues de cada cinc van dir que havien experimentat violència verbal o física en els últims 12 mesos. – J. Vives