Tecnologia per fomentar desplaçaments a peu

Com fer servir la tecnologia per fomentar una mobilitat sostenible i ponteciar la mobilitat a les zones de vianants? Els participants de la Som Hackaton celebrada el passat cap de setmana al TecnoCampus de Mataró van estar treballant i desenvolupant idees per respondre aquesta pregunta. I entre totes les idees, la que va ser més ben valorada i va resultar premiada va ser una aplicació  mòbil que fomenta que la gent es desplaci peu a través de l’obtenció de punts que són bescanviables en diferents comerços locals.

A través de la gestió de dades obertes, aquesta app registra els itineraris de l’usuari per la ciutat i li dona punts, per exemple, en funció dels quilòmetres realitzats a peu o al caminar per determinades zones. La idea va sorgir de l’equip format per Joan Colmenero, Alba López, Antoni Porras, Axel Ros, Oriol Soler i Pau Manzano, que han guanyat 2.000 euros i la possibilitat d’entrar al programa de la preincubadora del TecnoCampus, i desenvolupar el projecte.

“La nostra proposta no només serveix per aconseguir que la gent camini més, sinó que també potencia l’activitat econòmica local i els hàbits saludables”, apunta l’estudiant Alba López.

La resta de projectes premiats van ser una aplicació mòbil per aparcar més eficientment a les zones de càrrega i descàrrega i una altra per digitalitzar i unificar les diferents targetes de transport públic.

El TecnoCampus ha acollit aquest mes de febrer la segona edició de la Som Hackathon, una iniciativa impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. Hi han participat universitaris, i estudiants de batxillerat i cicles formatius, que durant tres dies han desenvolupat propostes innovadores per a la ciutat de Mataró que abordin els reptes estratègics que planteja la mobilitat sostenible. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *