Tàrrega planta cara al malbaratament alimentari

Evitar el malbaratament alimentari. Aquest és l’objectiu que s’ha marcat l’Ajuntament de Tàrrega, que juntament amb el Magatzem d’Aliments Solidaris i el Grup Bon Preu ha signat un conveni de col·laboració per a la recollida de minves. Fruit d’aquest acord, el grup Bon Preu es compromet a fer donacions periòdiques de minves, aliments perfectament aptes pel consum però que ja no es poden comercialitzar.

D’aquesta manera, els aliments que són completament aptes comercialment podran ser reaprofitats amb totes les garanties d’higiene i seguretat alimentària i, al mateix temps, arribaran a les persones que ho necessiten, evitant així que s’hagin de llençar com a residus.

El Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega serà l’encarregat de recollir aquests aliments i distribuir-los entre la població més necessitada. Aquest servei de titularitat municipal té per objectiu oferir suport alimentari a les famílies del municipi amb problemes econòmics, al mateix temps que lluita contra el malbaratament alimentari i promou l’aprofitament d’aliments.

Per part de Bon Preu, l’acció forma part del compromís social que Bon Preu manté amb el territori. Més del 95% dels establiments de la cadena de supermercats disposen d’acords amb entitats solidàries i es col·labora amb més de 140 entitats fent donatius d’aliments. “La reducció del malbaratament alimentari és un repte per a nosaltres i estem molt contents de poder cedir al Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega aquells aliments no comercialitzables però que són perfectament aptes pel consum”, afirma Josep Castany, responsable de relacions externes del Grup Bon Preu.- REDACCIÓ

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *