SOSDelfines denuncia la vida en captivitat dels cretacis a través de contes

contesdolfins

Per conscienciar sobre les condicions de vida dels dofins en captivitat, l’entitat SosDelfines, una coalició de diferents associacions nacionals i internacionals, ha editat tres contes, escrits i il·lustrats per infants, i dedicats a diferents cetacis.

Es tracta de “La pequeña Orca”, escrit per alumnes de primer i segon de primària de l’Escola Basseroles de Sant Miquel del Balenya; “Mis días en el delfinario. Tú puedes elegir mi historia”, escrit i il·lustrat per Lo Lang, i, finalment, “La Sonrisa de Bonie Bup”, escrit per Cristina García Rodríguez i il·lustrat per Simona Mureddu.

Els llibres poden descarregar-se des del web de SOSDelfines o bé sol·licitar-ne còpies en paper a info@sosdelfines.org. L’entitat envia exemplars a les escoles, biblioteques o entitats que els demanen. A més, a part de la història, els tres llibres van acompanyats d’informació sobre els dofins, la captivitat i com els afecta.

SOSDelfines, denuncia que els cetacis en captivitats estan forçats a dur a terme comportaments als quals no estan acostumats i posen com a exemple els espectacles dels zoos. A més, han de viure sols o en petits grups artificials, quan el seu estat natural són les grans comunitats; sotmetre’s a una alimentació congelada i viure en piscines reduïdes i poc fondes, la qual cosa els estressa.

El Zoo de Barcelona ha anunciat que el 2017 suprimirà els espectacles de dofins i ampliarà les piscines dels cetacis, però SOSDelfines ha considerat insuficients aquests gestos. “Intentem que Barcelona es declari ciutat lliure de dofineres i ampliar les instal·lacions no acabarà amb el problema”, ha explicat Míriam Martínez, membre de l’entitat.

Escolta l’entrevista a Míriam Martínez a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *