La cadena de supermercats Caprabo i la fundació Ampans obriran al darrer semestre d’aquest any a Manresa el primer supermercat de Catalunya gestionat de manera íntegra per persones amb discapacitat, segons un acord signat el juliol pel director general de la companyia de supermercats, Martin Gandiaga, i el director general d’AMPANS, Toni Espinal.
El director general de Caprabo ha explicat que aquest projecte amb AMPANS, fundació amb la qual ja col•laboren des de fa temps, ” obre noves oportunitats a persones amb discapacitat i fa visible la diversitat de capacitats i les seves opcions professionals en un sector en què estaran en ple contacte amb la societat de manera intensa i diària”.
Per la seva banda, Espinal ha recordat que l’objectiu de la fundació “és acompanyar i preparar a les persones perquè puguin ocupar un lloc de treball en empreses de la comarca”i en aquest sentit “l’obertura d’aquest establiment és un pas més en la diversificació laboral”.
No serà la primera vegada que les persones amb discapacitat estaran en un sector de cara al públic, AMPANS ja compta amb un restaurant o un garden, però, tal i com a reconegut Espinal un supermercat “ens apropa i ens fa visible en un entorn comunitari molt quotidià i ens permet estar cada dia en contacte amb la societat “.
Està previst que el nou establiment comercial sigui una franquícia que doni feina a 10 persones amb discapacitat.
Fundació Ampans
Ampans és una fundació amb una trajectòria de més de 50 anys d’història que, amb més de 700 professionals, treballa per promoure l’educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat, creant i gestionant centres, serveis, programes i suports.
El 2016 va acompanyar un total de 2.228 persones en serveis d’escola d’educació especial, formació, treball, atenció diürna, ocupació terapèutica, acolliment residencial, oci, esport i tutela, promovent l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats.
En l’àmbit laboral, crea empreses i serveis que donen feina a més de 200 persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat en els sectors de jardineria, neteja, serveis de suport a la indústria, arts gràfiques, medi ambient, o mitjançant un Garden a Santpedor (Bages ), un restaurant a Manresa, Canonge, Formatges Muntanyola i vins Urpina. – REDACCIÓ.