Santi Vidal: ‘Una sentència legal no vol dir que sigui justa’

Sense pèls a la llengua. Una vegada més, el jutge de l’Audiència de Barcelona Santiago Vidal va fer honor a aquells que li valoren la seva sinceritat i facilitat per dir les coses al seu lloc i va advertir aquest dilluns al programa Valors a l’Alça que “una sentència legal no vol dir que sigui justa”. Vidal presentava el llibre Els set pecats capitals de la justícia, que acaba de treure a la venda.

En el marc del seu alegat a favor de la justícia, Vidal va assegurar que “la justícia no és cega; ha de ser valenta, amable i pròxima al ciutadà” però també va admetre que “només un vint per cent dels jutges tenim interès en canviar el sistema”. Va criticar també la politització de la justícia que suposa l’actuació del Tribunal Constitucional en els darrers deu anys i va recordar que amb la posada en marxa dels jurats populars “la justícia s’humanitza”, però precisament “perquè no és gaire humana”.

A banda d’aquesta entrevista, a la secció Gent amb valors el Valors a l’Alça va donar a conèixer Joan Cos, ell acaba d’arribar d’Islàndia, on ha estat convidat al Spirit of Humanity Forum, una trobada mundial que busca explorar com es pot aplicar l’amor i la compassió a la governança del món.

I finalment es parla amb Rosa Serrano,  directora del Centre de Recursos en Trastorns  de l’Espectre Autista, que es presenta la iniciativa ‘uzzle de contes’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *