Salma al Majidi, la primera entrenadora de futbol al món àrab

Salma al Majidi ha obert camí per a moltes dones en convertint-se en la primera entrenadora d’un equip de futbol al món àrab. Reconeguda per la FIFA, Al Majidi és entrenadora d’un equip juvenil al Sudan, un país on no existeix cap equip de dones futbolistes. Per tant, l’entrenadora lidera un equip d’homes, una situació que fa doblement singular la seva condició de dona entrenadora de futbol.

Salma al Majidi assegura que el futbol és el seu gran amor. Va aprendre l’ofici observant com treballava l’entrenador de futbol del ser germà petit, que va ser qui li va donar la primera oportunitat de posar a prova els seus coneixements.

Com que al seu país no tenia opció de jugar en un equip femení, va buscar diferents equips juvenils fins arribar a l’Nasr Omdurman, un equip de la tercera divisió.

Al principi, l’entrenadora es va topar amb el rebuig d’alguns jugadors pel fet de ser dona, però mica en mica es va anar guanyant el seu respecte. L’experiència la va portar a altres equips i fins a dia d’avui ja ha entrenat a equips com el Al Nasr, Al Nahda, Nile Halfa, Al Mourada.

L’entrenadora va ser escollida per la BBC per formar part de la llista de les 100 dones inspiradores que van elaborar l’any 2015.  – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *