Realitat virtual per tornar a reunir famílies separades

Dos joves d’origen immigrant estan darrera un original projecte de realitat virtual que té per objectiu ajudar a apropar les famílies separades per les fronteres i la immigració gràcies a la realitat virtual.

El projecte porta per nom Family Reunions i està impulsat per Álvaro Morales de 26 anys, i Frisly Soberanis, de 24. Gràcies a la realitat virtual han aconseguit “retornar” virtualment al seu país a ciutadans d’Amèrica Llatina que van emigrat als Estats Units i no hi han pogut tornar pel seu estatus migratori.

El projecte es basa en l’ús del vídeo immersiu per fer virtualment realitat aquest retorn. Morales va tenir la idea després de mostrar al seu oncle un vídeo de realitat virtual. L’home, d’origen peruà, li va dir que donaria qualsevol cosa per que algú filmés el seu país d’origen per a mostrar-la de nou. Llavors Morales es va associar amb el seu company Frisly Soberanis, videoartista nascut a Guatemala, per impulsar el projecte Family Reunions.

El projecte ja ha permès realitzar més d’una dotzena de reunions familiars virtuals, com per exemple a una dona que va marxar d’Arequipa, al Perú, fa més de vint anys. Des de llavors no havia tornat a veure la seva mare i germans. Gràcies a la realitat virtual van fer que aquesta dona tornés a estar amb els seus familiars, veient les seves vides quotidianes i la ciutat on va créixer. – J. Vives

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *