Pere Pascual: “Catalunya té iniciativa però no sempre prou capacitat d’innovar”

En un moment de crisi econòmica, és necessari reivindicar un valor amb força, la iniciativa, un valor que ha estat clau en la història de Catalunya, terra de grans emprenedors. “Catalunya és un país amb iniciativa, però aquesta no sempre va acompanyada d’innovació”, afirma l’entrevistat principal del Valors a l’alça d’aquesta setmana, Pere Pascual, catedràtic de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona i expert en història i desenvolupament econòmic.

A la secció Gent amb valors, de la mà de la Nani Vall-llosera, entrem al Centre d’Estrangeria (CIE) de la Zona Franca, un recinte molt desconegut i amagat. Ella i un equip de voluntaris de la Fundació Migra hi van un cop a la setmana per ajudar els estrangers allà retinguts. “Al CIE hi viuen 150 homes en règim policial i trencats emocionalment. S’hi viu molta tensió”, ens explica sobre en quines condicions viuen els interns.

I, finalment entrevistem Ainhoa Roca, una de les integrants de la companyia Xucrut Teatre, que en aquests moments representa pels centres cívics de Catalunya l’espectacle Simplicitats, una obra que des de la senzillesa ens parla de l’educació, els jocs i el consumisme. “Hem de recuperar un model de vida més simple, que no vol dir més pobre o precari; valorar les petites coses. Cal recuperar el valor de la senzillesa”, afirma en el transcurs de la conversa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *