Paternitat responsable

Sovint el debat sobre l’avortament s’acota estrictament a la possibilitat o no d’interrompre el procés de desenvolupament d’un fetus que esdevindrá un cos humá al cap d’unes setmanes de gestació. Vist des d’aquesta òptica, les posicions són totalment enfrontades: alguns consideren que interrompre el procés és matar una vida; altres creuen que hi ha d’haver un període en què avortar no ha d’estar prohibit en uns determinats supòsits. [llegir editorial sencera]

Comencem el curs i ho fem abordant una temática molt delicada, l’avortament, però amb la voluntat de reemmarcar la qüestió en un ámbit més ampli, el de la responsabilitat de tenir fills. Creiem que aquesta és la clau de la qüestió: si n’hi hagués més, de responsabilitat, no hi hauria tants embarassos indesitjats, que són el gruix dels casos d’avortament en l’actualitat. Ens ajuden a donar aquest pas Lluís Sáez [aquí], Diego López [aquí], Francesc Grané [aquí], Rosa Pursals [aquí], Jep Alcalde [aquí] i Carlos Ramon [aquí], tots ells des de diferents perspectives. No us perdeu tampoc l’entrevista al voltant de la temática de les identitats que el periodista Toni Rodon fa a l’escriptora Najat El Hachmi [aquí].

Consulta el monográfic de la revista clicant aquí.


VERSIÓ” RADIOFÓNICA A NITSESTEL

Aquest setembre de 2009, però, per a Valors és un moment important perquè després d’un curs on hem apostat fort pels intruments 2.0 -canal de vídeos al portal Youtube.com [aquí], un grup propi a la xarxa social Facebook [aquí] i una xarxa de blocs dels col·laboradors de la revista-, de donar més força a la web valors.org [aquí] i al butlletí mensual associat que enviem a 1.200 amics i haver augmentat la freqüència d’actes públics obrim encara una nova pota del projecte: un espai de rádio setmanal dins el nou magazine diari NITSestel que l’emissora Rádio Estel -amb distribució de senyal a tot Catalunya- posa en marxa el proper 21 de setembre de la má d’Emili Pacheco. El projecte Valors avança i es consolida. Comptem amb vosaltres per tal que segueixi sent així.

ALTRES CONTINGUTS D’INTERÉS DEL NÚMERO
Najat El Haixmi: “La identitat de cadascú está configurada de diferents retalls“. Toni Rodon.
Mort a la costa Africana“, de Maria Coll.
El rostre de la mort de Jordi Cussó.”El compromís amb l’austeritat de Mar Galceran.
Sense respostes“, de Ramon Radó [nou Bloc].
Responsabilitat individual“, de Francesc Amat [Bloc]. “Mística, mágia o subconscient de Ramon Bassas [Bloc]. “Noves tecnonologies per a una vida més sana de Marc de San Pedro [Bloc]. “Tornar de Joan Safont [Bloc]. “L’Ó–stalgie a Alemanya de Joaquim Amargant [Bloc].

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *