Pare Manel: “Tothom té el cel guanyat, només cal ser persona”

El Pare Manel és un home optimista, sincer, amb gran sentit de l’humor i molt amic dels seus amics. Gràcies a totes aquestes qualitats i un dur i continuat treball al costat dels més desfavorits s’ha convertit un líder social, especialment en els barris barcelonins de Verdum i Roquetes, i ha aconseguit que la festa solidària “Guanya’t el cel amb el pare Manel”, que el dia 2 de juny arribarà a la dinovena edició, sigui un referent de l’agenda solidària.

Malgrat l’eslògan d’aquesta gala, el sacerdot assegura que “tots tenim guanyat el cel” perquè per arribar-hi només cal “ser persona”, és a dir, “saber veure què passa al teu voltant i dins d’un mateix”.

Com a home esperançat nega una crisi de valors. “Hi ha molts joves que no van a missa, però tenen un gran compromís social” recorda i per això es resisteix a “creure que no hi ha valors” a la societat actual encara que reconeix que s’han “d’anar resituant i buscant”. I reivindica valors com l’honestedat, la solidaritat i l’autocrítica. “Tothom critica el bisbe i l’alcalde però jo pregunto: ‘I tu què fas?’”, sentencia amb contundència.

Preguntat sobre l’acostament a la política que han fet altres líders religioses de Catalunya, com Teresa Forcades o Lucia Caram, el pare Manel confessa: “No he pensat mai en entrar en política perquè sóc un cagadubtes, no tinc capacitat i m’agrada el carrer, però em professo independentista” . Ara bé, especifica “crec en la independència en el sentit de posar les coses al seu lloc i no de separar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *