A tot Europa augmenta l’interès pels significats i valors espirituals de la natura, tant d’una manera general com, especialment, en determinats llocs i paisatges. A Catalunya també creix el nombre de persones que se senten atretes per indrets o paisatges particulars en connexió amb aquests valors, sigui al marge de qualsevol confessió religiosa o des de qualsevol de les diverses confessions que hi ha al país.
Ara bé, tal com passa amb altres recursos fràgils, no n’hi ha prou d’identificar i valoritzar els elements que tenen valor espiritual; també cal gestionar-los adequadament.
Amb aquest objectiu, la Fundació Universitat de Girona, amb la col·laboracions dels Minyons i Escoltes de Catalunya, la Direcció d’Agers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de Recerca de Patrimoni Cultural, han organitzat el “Postgrau en Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació, gestió i integració”, el primer curs universitari que s’ofereix a Catalunya amb el propòsit d’abordar aquest tema.
Els objectius d’aquest curs, dirigit a guies de natura, gestors d’activitats, monitors de muntanya, docents o, senzillaments amants de la natura, són:
– Identificar-los i caracteritzar-los.
– Comunicar-los d’una manera clara i atractiva.
– Identificar i avaluar les amenaces que puguin afectar-los.
– Proposar i, si s’escau, adoptar mesures de gestió adients.
– Avaluar els canvis que aquests valors experimenten en la societat i adaptar-s’hi.
– Avaluar l’impacte que aquests valors tenen en les persones.
– Analitzar com es poden integrar en la seva pràctica professional, en la seva -organització o entitat, i fer propostes constructives i viables.
El curs tindrà lloc del 5 de febrer al 15 de juliol de 2016, els divendres a la tarda, de 16 a 20 h, a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (Campus Barri Vell). La inscripció es pot fer a través de la web (www.fundacioudg.org) o personalment a la seu de la Fundació Universitat de Girona.
M’hagués agradat molt poder fer aquest postgrau. Enhorabona perquè el trobo interessantíssim i espero que les reflexions puguin transcendir l’àmbit dels alumnes.
Malauradament em serà impossible. Els horaris són terribles per a aquells que treballem en el món del turisme. Hagués estat interessant haver-ho tingut en compte perquè estic segur que no seré l’únic afectat.
Com a empresari interessat en seguir formant-me recomanaria postgraus a distància i amb classes presencials agrupades en sessions de tres o quatre dies cada trimestre.
Desitjo que sigui molt profitós per als qui hi puguin assistir! bones festes!