Obertes les inscripcions al primer postgrau sobre els significats i valors espirituals de la natura

A tot Europa augmenta l’interès pels significats i valors espirituals de la natura, tant d’una manera general com, especialment, en determinats llocs i paisatges. A Catalunya també creix el nombre de persones que se senten atretes per indrets o paisatges particulars en connexió amb aquests valors, sigui al marge de qualsevol confessió religiosa o des de qualsevol de les diverses confessions que hi ha al país.

Ara bé, tal com passa amb altres recursos fràgils, no n’hi ha prou d’identificar i valoritzar els elements que tenen valor espiritual; també cal gestionar-los adequadament.

Amb aquest objectiu, la Fundació Universitat de Girona, amb la col·laboracions dels Minyons i Escoltes de Catalunya, la Direcció d’Agers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de Recerca de Patrimoni Cultural, han organitzat el “Postgrau en Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació, gestió i integració”, el primer curs universitari que s’ofereix a Catalunya amb el propòsit d’abordar aquest tema.

Els objectius d’aquest curs, dirigit a guies de natura, gestors d’activitats, monitors de muntanya, docents o, senzillaments amants de la natura, són:

– Identificar-los i caracteritzar-los.
– Comunicar-los d’una manera clara i atractiva.
– Identificar i avaluar les amenaces que puguin afectar-los.
– Proposar i, si s’escau, adoptar mesures de gestió adients.
– Avaluar els canvis que aquests valors experimenten en la societat i adaptar-s’hi.
– Avaluar l’impacte que aquests valors tenen en les persones.
– Analitzar com es poden integrar en la seva pràctica professional, en la seva -organització o entitat, i fer propostes constructives i viables.

El curs tindrà lloc del 5 de febrer al 15 de juliol de 2016, els divendres a la tarda, de 16 a 20 h, a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (Campus Barri Vell). La inscripció es pot fer a través de la web (www.fundacioudg.org) o personalment a la seu de la Fundació Universitat de Girona.

Uneix-te al debat

  • M’hagués agradat molt poder fer aquest postgrau. Enhorabona perquè el trobo interessantíssim i espero que les reflexions puguin transcendir l’àmbit dels alumnes.
    Malauradament em serà impossible. Els horaris són terribles per a aquells que treballem en el món del turisme. Hagués estat interessant haver-ho tingut en compte perquè estic segur que no seré l’únic afectat.
    Com a empresari interessat en seguir formant-me recomanaria postgraus a distància i amb classes presencials agrupades en sessions de tres o quatre dies cada trimestre.
    Desitjo que sigui molt profitós per als qui hi puguin assistir! bones festes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *