Premis per al periodisme solidari

Oberta la convocatòria del premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis que premia el periodisme solidari sobre persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions.

El premi està organitzat per Justícia i Pau, Cristianisme i JustíciaFundiPauMans UnidesFundació Cultura de PauFacultat de Comunicació Blanquerna – Universitat Ramon Llull, i les revistes El Ciervo i Foc Nou. Com a novetat d’aquesta tretzena edició, si sumen a la convocatòria del Premi, el portal informatiu Catalunya ReligióLafede.cat i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El Premi reconeix una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i una trajectòria periodística d’una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del Memorial.

El premi per a cadascuna de les modalitats està dotat amb 1.500 euros. Els premiats, a més, rebran un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis. El premi compta amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

El termini d’admissió d’originals i candidatures finalitza el 30 de juliol de 2018 i s’han de lliurar per correu electrònic a la direcció memorialjoangomis@gmail.com.

Amb aquest premi periodístic es vol mantenir viva la memòria Joan Gomis i el seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans i l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats, tant com a president de Justícia i Pau (1976 – 2001) com en altres entitats i a través dels seus llibres i col·laboracions a mitjans de comunicació.

En l’edició anterior van ser premiats Pablo López Orosa, en la categoria d’obra periodística pel seu reportatge “La tregua de los zapatos”, i en la modalitat de trajectòria periodística, la reconeguda periodista Rosa María Calaf. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *