Nova vida amb usos socials per als quioscos

Barcelona recuperarà una desena de quioscos de premsa que havien quedat en desús gràcies a la iniciativa d’una cooperativa de persones amb diversitat funcional. Aquesta cooperativa participarà en una prova pilot per buscar nous usos socials a aquests espais. El projecte permetrà, al mateix temps la inclusió laboral de persones amb discapacitat.

El projecte està liderat pel l‘Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que oferirà formació i assessorament durant sis mesos per tal de convertir 25 persones amb discapacitat en futurs cooperativistes. La cooperativa es constituirà com una empresa d’inserció laboral i haurà de tenir com a mínim un 30% del personal en situació de risc d’exclusió.

La intenció és que els quioscos de la nova cooperativa puguin oferir, a banda de premsa i revistes, altres tipys de serveis i convertir-se així en punt de referència veïnal. S’ha pensat la possibilitat que esdevinguin un punt d’intercanvi de llibres, un punt wifi i de recàrrega de mòbils, un punt d’informació municipal i d’activitats entre les entitats socials, un punt per a la distribució de comandes o un punt de venda de loteria, entre altres opcions.

L’elecció d’aquests deu quioscos sorgeix d’una radiografia integral que s’ha fet d’aquests punts de venda, i amb què s’ha analitzat la situació i la interacció amb el territori on s’ubiquen per avaluar futures orientacions alternatives que en garanteixin la viabilitat.

A Barcelona hi ha 285 quioscos actius, d’un total de 338, que majoritàriament són rendibles econòmicament, tot i que els resultats varien segons la ubicació, i els més eficients són els del centre de la ciutat. Per triar els deu quioscos en desús que es recuperaran amb la prova pilot s’ha fet una radiografia integral i s’ha analitzat la situació i la interacció amb el territori on s’ubiquen. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *