Nines personalitzades que representen les diferències entre els infants

L’emprenedora Amy Jandrisevits ha posat en marxa el projecte ‘A doll like me’ (una nina com jo), que consisteix en elaborar nines personalitzades amb les característiques i particularitats dels seus petits propietaris.

La idea del projecte va sorgir arran de l’experiència de Jandrisevits en una unitat d’oncologia pediàtrica, on va veure la necessitat dels infants de sentir-se integrats malgrat les diferències. I es que segons apunten els psicòlegs infantils, sentir-se integrat és vital per al desenvolupament psicològic i espiritual de les persones, ja des de la nostra infantesa. Però de vegades l’entorn no posa les coses fàcils, sobretot quan es transmeten uns determinats estereotips.

La creadora explica que no totes les nenes són rosses ni tenen ulls blaus, sinó que també hi ha nens i nenes albins, d’altres races i tons de pell, infants amb cicatrius, amb taques a les pells, sense alguna extremitat o amb altres característiques. Per això, confecciona nines personalitzades amb les característiques i particularitats dels seus propietaris.

La idea és que aquests infants també es puguin sentir identificats amb aquests joguines que els representen en la seva diferència. Les nines estan fetes a ma i costen 88 euros, tot i que la seva creadora ofereix una alternativa a les famílies que no poden pagar aquest preu, oferint-se a cobrir el cost amb els fons recaptats a través de la seva campanya GoFundMe.

Amy també s’ha associat amb alguns hospitals infantils per portar aquestes nines de draps als infants ingressats i ajudar-los a portar la seva estada allà. De moment, Jandrisevits ja ha fet més de 300 nines. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *