Neix un portal amb alternatives per a la solitud no desitjada de la gent gran

Una emprenedora de Sabadell ha posat en marxa un portal destinat a posar en contacte persones que volen compartir pis per no sentir-se soles. El portal, batejat amb el nom de DUUO, està destinat especialment a les persones majors de 50 anys que viuen soles, que siguin propietàries d’un pis i que vulguin viure acompanyades.

La web posa en contacte aquestes persones amb altres que es troben amb la mateixa situació. La web  analitza les compatibilitats entre aquestes dues persones, edat similar, nivell cultural, aficions, etc. Un cop s’ha establert una base d’afinitats, s’obre una finestra per posar en contacte aquests dos usuaris, i són elles les que pacten les condiciones de la convivència.

Un altre punt a tenir en compte a l’hora d’escollir un possible ‘company’ per l’usuari és el factor territorial. Es busca una persona que visquí a no més de 50 quilòmetres del demandant. Per altra banda, també es té en compte que siguin persones amb autonomia, fet que invalida que l’oferta es pugui fer extensible a persones d’edat molt avançada o dependents.

Per la fundadora de DUUO, Esther Camacho, “aquí, la cultura de la propietat està molt arrelada i moltes persones tenen un habitatge propi tot i que, en molts casos, hi ha problemes per a mantenir-lo, ja que les pensions o els ajuts que reben de l’administració els queden molt curts”

Les persones que poden beneficiar-se d’aquest servei van des d’aturats de llarga durada, gent gran, immigrants, etc… l’objectiu és ajudar-los a afrontar el seu dia a dia amb autonomia, augmentant la seva autoestima; un dels altres grans problemes d’aquests col·lectius”, afegeix Camacho. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *