Neix el primer banc descentralitzat del món

El gegant de les criptomonedes Binance, plataforma d’intercanvi de divises virtuals, s’ha unit a un grup d’inversors per donar impuls a la creació d’un banc descentralitzat i propietat de la comunitat. El banc es basa en la tecnologia blockchain. El Founders Banc, com es dirà l’entitat bancària, neix amb voluntat d’unir el món de les criptomonedes amb el de la banca tradicional.

El banc s’ubicarà a Malta, un país que ha aprovat tres lleis per atraure empreses blockchain perquè s’instal·lin allà. Segons explica Binance en un comunicat, Malta “ha creat un ambient fèrtil per a les empreses del sector i ha eliminat les incerteses que envolten el mercat d’actius descentralitzats”.

La propietat es distribuirà a través de l’emissió de “tokens”, monedes legalment vinculants, que donaran part de l’accionariat. Es llançaran a través d’Neufund, una plataforma de recaptació de fons basada en la tecnologia blockchain. L’oferta inicial (ICO) es realitzarà sota la regulació alemanya en col·laboració amb una gran bossa europea de la que encara no es coneix el nom.

El nou banc està a l’espera d’obtenir els permisos necessaris, ja que per operar necessita les llicències dels reguladors a Malta i una altra del Banc Central Europeu (BCE). – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *