Missatges de pau a ritme de hip-hop

 

L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) convoca des de fa dos anys un concurs de Hip-Hop per fomentar la creativitat i donar visibilitat al compromís del joves en l’àmbit de la pau. El certamen també se celebra per commemorar el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau i sensibilitzar la població.

Al certamen, que compta amb el suport del Departament d’Ensenyament i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, s’hi han presentat un total d’11 obres.

El jurat de la segona edició del Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau ha fet públic el veredicte del certamen, i aquests en són els guanyadors.

En la Modalitat 1, adreçada a estudiants de secundària, batxillerat i formació professional de Catalunya, els guanyadors del primer premi han estateels alumnes de l’INS Lauro de Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) per al videoclip “Requiem for a dream“, un cant contra els estigmes, les discriminacions i les violències.

El segon premi ha estat per als alumnes de l’INS Hug Roger III de Sort (Pallars Sobirà) per al videoclip “Res a dir, molt per criticar“, una crítica del racisme i les discriminacions.

També s’ha donat una menció especial a l’Institut Escola El Til·ler de Barcelona per al videoclip “El Rap dels Til·ler“, per l’elogi a la diversitat i el treball de cohesió de grup.

En la Modalitat 2, adreçada a joves d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya, els guanyadors del primer premi ha estat l’Oficina Jove del Garraf per al videoclip “Gritando al mundo“, una reivindicació de la justícia, la igualtat i la llibertat.

El Segon premi ha anat a parar a la Fundació Servei Gironí de Pedagogia per al videoclip “¿De qué lado estás?” sobre la violència sexual.

La menció especial ha estat per al Consell Comarcal de l’Alt Empordà per a videoclip “Barreras cutáneas” per la seva qualitat i excel·lència tècnica.

Els guardons consisteixen en una masterclass impartida per un professional del hip-hop i la gravació de la peça premiada en un estudi professional. Els premis es lliuraran el dia 13 d’abril.- REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *