Mercè Conangla: “El casament moral ens porta a la indiferència i al passotisme”

El cansament moralAl món hi passen moltes coses, fets terribles que es combinen amb fets meravellosos, però els primers sempre ens impacten amb més intensitat. I com a resultat d’això, segons Mercè Conangla i Jaume Soler, actualment es produeix en els homes un enorme desgast emocional, una gran pèrdua d’il·lusió, d’esperança, d’alegria, de valentia i de voluntat de sentit.

Es tant el desgast psicològic que viu l’home avui, que aquests dos expertes en ecologia emocional, parlem en el seu darrer llibre del cansament moral, com l’epidèmia del segle XXI. “Un casament moral, a més, que té dues conseqüències rellevants, ja que ens porta al territori de la indiferència i el passotisme”, segons Conangla.

Ara bé, no es tracta d’una obra pessimista. A través de deu personatges inspiradors com Hellen Keller, Nelson Mandela, Maria Montessori, Adolfo Pérez Esquivel o Vicente Ferrer, entre altres, els dos autors, també demostren que aquest estat es pot combatre. “Les emocions negatives es contagien, però podem crear sistemes immunològic ètic i emocionals perquè no ens afectin”, assegura la directora de l’Institut d’Ecologia Emocional.

I, encara afegeix: “El final d’aquesta epidèmia només depèn de nosaltres. El món que tenim només depèn de la persona que som; i per això la única sortida és incrementar consciències. I és que només ens en sortirem si abans no ens adonem del món què tenim”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *