Maurici Blancafort, l’economia col·laborativa i el Vè Congrés de Bioètica a ‘Valors a l’alça’

Aquesta setmana a Valors a l’alça parlem sobre un valor clau en la nostra societat, però també molt contradictori: L’experiència. Vivim en una societat que demana homes i dones amb experiència, però que al mateix temps no els aprecia. Ens envolten avis i àvies carregats a l’esquena d’experiències que molts de nosaltres ja no viurem, però que pràcticament ningú els escolta. “L’experiència de la gent gran, més emocional, és l’argamassa de la societat”, diu Maurici Blancafort, president de l’Associació Amics de la Gent Gran, pel qual “l’experiència és la clau del coneixement si tens una mentalitat oberta”.

A la secció Gent amb valors coneixem Albert Cañigueral, promotor de l’economia col·laborativa a Espanya. Ell ha estat un dels fundadors de la web consumocolaborativo.com i acaba de publicar el llibre Vivir con menos. “Amb una economia col·laborativa la societat seria menys piramidal i més redistributiva”, afirma en el transcurs de l’entrevista.

I, finalment, Begoña Roman, professor d’ètica i filosofia de la Universitat de Barcelona, presenta el Vè Congrés internacional de Bioètica que del 25 al 26 de novembre se celebra a Barcelona i que enguany se centra en el tema Filosofia i salut mental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *