Maria Victòria Molins rep el Premi Internacional Alfonso Comín

vistoria molinsLa religiosa Maria Victòria Molins serà avui distingida amb el 32è Premi Internacional Alfonso Comín “pel seu compromís amb els més pobres” i per “una vida dedicada a estar al costat de les persones que viuen al carrer, les més desafavorides i excloses, acompanyant-les, entenent-les, estimant-les”.

La Fundació Alfons Comín ha destacat la feina d’aquesta religiosa justament en un moment en el qual “al món cada dia hi ha més de 42.500 persones que han d’abandonar casa seva forçosament i buscar refugi o protecció; on a Catalunya un 18% de la població viu per sota el llindar de la pobresa, i un de cada cinc catalans és pobre”.

Maria Victòria Molins va néixer a Barcelona el març de 1936, és teresiana i viu al barri del Raval. Ella també va rebre el Premi Proteus a una trajectòria concedit per Valors l’any 2011 i ha col•laborat amb la publicació en diverses ocasions.

A la darrera, dins uns monogràfic sobre l’esperança (abril 2012), escrivia: “On hi ha amor, hi ha esperança. I en un món desestructurat, marginat, en un món d’ exclosos sempre hi ha quelcom d’amor”. I es mostrava convençuda que en el Quart Món l’esperança també hi té cabuda.”La meva reflexió no parteix de la dificultat de conciliar esperança i Quart Món sinó de reconèixer i fer aflorar i sentir el goig personal i col·lectiu que podem experimentar en viure-la. He conegut la desesperació del “mal lladre”, però també la seva reconciliació i esperança”.

I afegia: “Em sap molt de greu veure l’evolució d’algunes persones que venen del Tercer Món quan encara la seva fe els porta a esperar-ho tot de Déu i com després la vida d’exclusió a la qual sovint es veuen avocades se’ls hi esborren aquelles espurnes de fe i esperança. I és aquí, precisament on Déu m’ha col·locat, on desitjo de tot cor “donar raó de la meva esperança” als qui m’envolten”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *