L’Hospital Mútua de Terrassa fa un llibre dels missatges d’ànim rebuts

Des que va començar la pandèmia de coronavirus a mitjans del mes de març l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa (HUMT), com molts altres centres sanitaris de Catalunya, va començar a rebre de forma espontània centenars de mostres d’agraïment vers als seus professionals en forma de cartes o dibuixos infantils, però també mostres de força i d’esperança dirigides als pacients que, malauradament, es troben ingressats a l’hospital sense poder rebre cap tipus de visita.

Així, doncs, per tal de poder-los fer arribar aquests missatges anònims a tots ells, el centre hospitalari ha decidit reproduir en forma de llibre els primers que van arribar (més d’una quarantena de cartes i prop d’una vintena de contes) respectant -en la mesura del possible- tant l’idioma com en contingut i la forma en què van ser enviats. Es tracta doncs d’una primera edició que posa de manifest l’enorme solidaritat ciutadana envers aquesta realitat tan complexa com excepcional.

La majoria dels missatges venen de l’entorn de Terrassa -Sant Cugat del Vallès, Barcelona o Sant Quirze del Vallès- però també d’indrets més llunyans com Igualada o fins i tot Menorca, Burgos o Madrid. I són de persones d’edats molt diverses, des d’infants fins a persones grans.

A més, també s’han inclòs una sèrie de mandales que pertanyen a una història molt entranyable: la d’una senyora de 88 anys veïna de MútuaTerrassa que cada dia envia una mandala pintada i dirigida “a les persones de l’hospital que ho passen malament”. Tal i com comenta la seva filla, “als seus 88 anys així se sent útil!”.

Des de fa dies, aquest recull circula per les diverses plantes de l’HUMT per tal que puguin fullejar-lo tant professionals com pacients i en aquestes hores difícils s’alimentin dels missatges ànim i agraïment que arriben de l’exterior. La idea, segons explica el centre sanitari, és donar continuïtat a la iniciativa i seguir aplegant totes les mostres rebudes en properes edicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *