Valors Revista

Consulta el fons editorial de la revista Valors

Abril 2013

L’Èxit

Oscar Wilde, escriptor irlandès de finals de segle XIX, ja deia que l’èxit «sempre tenia alguna cosa d’indecorós» perquè tenia certa dosi «d’ambició ». I aquesta idea, en part, ha arribat als nostres dies. Molta gent associa l’èxit exclusivament a l’afany d’obtenir més diners i prestigi social. Tampoc ha ajudat que alguns atletes reconeguts hagin confessat obertament els darrers mesos que han fet ús de substàncies il·legals per aconseguir medalles o que destacats empresaris hagin estafat. En definitiva, avui i especialment en la nostra societat, la paraula “èxit” no gaudeix de gran prestigi.

L’èxit, però, si es juga net, no és dolent. A diferència de la fama – fugissera i que pot ser fruit d’un cop de sort-, l’èxit l’obtenen aquells que treballen, que s’esforcen, que tenen unes fites, que se superen dia a dia, que no es desmoralitzen, que gaudeixen de la seva feina, que saben adaptar-se a les circumstàncies, que treballen en equip… i, sobretot, que saben complementar el seu talent –aquest sempre és imprescindible- amb comportaments ètics. I només són les persones que han fet aquest procés les que poden dir que l’èxit no és una fita, sinó un camí.

Ens ajuden a reflexionar sobre aquest tema el pedagog Gregorio Luri, l’actor Albert Triola, el director de l’Observatori de Valors, Àngel Castiñeira; el psicòleg Joan Vives i l’empresari Esteve Vilaseca.

Amb aquest número la revista s’afegeix a la reflexió sobre l’èxit que hem obert amb la publicació del llibre Ètica i èxit. Converses amb valors, publicat conjuntament per l’Associació Cultural Valors i l’Editorial Proteus i que aquest Sant Jordi podreu trobar a les llibreries. Un recull d’entrevistes de personatges coneguts i testimonis d’haver aplicat el bon comportament en el seu camí cap a l’èxit.Continguts