L’Excel·lència

Sèneca deia que “la vida és com una obra de teatre, perquè no és la duració allò que importa sinó l’excel·lència dels actors”. I no estava mancat de raó. La recerca de l’excel·lència és positiva, ens ajuda a millorar, a créixer, a superar-nos dia a dia. Sense aquest valor, ni les persones ni els pobles haurien desenvolupat les seves potencialitats i, per tant, el món no seria ara tal com és. Però l’excel·lència no es pot basar ni en la irrealitat ni en l’exclusió. Obsessionar-nos amb l’excel·lència sense conèixer els nostres límits ens pot conduir a la frustració. I considerar només excel·lents aquells que tenen un coeficient 07superior a la resta ens porta a menystenir la major part de la societat. Si com afirmava Sèneca la vida és una obra de teatre, sempre caldran actors, tramoistes, il·luminadors, guionistes… perquè l’espectacle funcioni. I només si cadascú busca l’excel·lència en la seva tasca i en la seva actitud en fer-la, al final la funció serà admirable.

La recerca de l’excel·lència, encara que sempre hem tingut en consideració aquest valor, és específicament el nostre objectiu per a aquest curs. La tria d’aquest valor no ha estat
en va. Com heu pogut veure la imatge de Valors ha canviat completament. Però no solament hem fet un rentat de cara a la revista. A partir d’ara a Valors trobareu noves seccions i nous articulistes. Fer una publicació d’aquestes característiques i des del voluntariat no és una tasca fàcil, però això no és una excusa per no intentar assolir l’excel·lència en el nostre àmbit. I aquest és el nostre repte. Potser no ho aconseguirem del tot, però amb l’esforç de tots, amb la suma de cada membre de la família Valors, a cada pas serem una mica millors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *