Les edats líquides, al Valors de novembre, amb Feliciano Villar

valors131portadaLes edats també estan en canvi, perquè no és el mateix tenir 30 anys ara que en fa quinze, ni tenir-te 75 actualment que unes dècades enrere. L’allargament de la vida fa que totes les etapes vitals també experimentin un creixement i això porta lògicament a uns certs desajustos amb el sistema, tal com està muntat. A aquest tema –les edats líquides- Valors dedica el monogràfic d’aquest mes, amb una entrevista a Feliciano Villar, psicòleg evolutiu. També comptem amb col·laboracions de Pau Miret, investigador del Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB; l’economista Pau Cortadas; Teresa Padrosa, emprenedora social en l’àmbit de la gent gran; i Amparo Sota, pedagoga i docent del Departament de Formació d’Acció Social de la Fundació Pere Tarrés.

També repassem el que va donar de sí la presentació, dimecres de la setmana passada, de l’Anuari dels Valors 2014 a Dòria Llibres de Mataró, en un acte on ens va acompanyar el coordinador del volum, Àngel Castiñeira, i del qual fèiem una primera crònica aquí.

I a l’apartat Històries amb valor, Maria Coll ens parla de l’esperit del ‘pela gandong’. A les illes Moluques, al Pacífic, la paraula pela significa relació o acord entre dos pobles i gandong representa germà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *