L’Economia del Bé Comú, model econòmic ideat per l’austríac Christian Felber, es va presentar ahir per primera vegada al Parlament Britànic. Més de quaranta organitzacions, incloses associacions empresarials, universitats, think-tanks de partits polítics, moviments socials i ONG’s angleses van participar d’aquest acte promogut per l’antic ministre del partit laborista Nick Raynsford.
Tot i que a la Gran Bretanya els macro-indicadors econòmics (PIB, taxa d’ocupació, etc.) són relativament positius, tots els participants van coincidir en la necessitat de transitar cap a un nou model econòmic basat en valors i en la col•laboració entre empreses, societat civil i governs.
Una de les propostes que més acceptació va tenir en el debat a Westnsminster va ser l’anomenat “Govern del Bé Comú” definit com l’estratègia a seguir per governs locals, regionals o nacionals per implementar l’Economia del Bé Comú i fomentar la participació ciutadana i la democràcia en tots els nivells.
L’Economia del Bé Comú proposa un canvi simple en el nostre sistema econòmic: fer que aquesta estigui al servei del bé comú i de les persones i no únicament al servei dels beneficis. Per això el Balanç del Bé Comú té en compte valors com: la dignitat humana, la solidaritat, la justícia social, la sostenibilitat ecològica o la democràcia amb tots els agents econòmics.
Continguts relacionats:
Número ‘Diners’ Gener 2015 – nº122 (entrevista Christian Felber)
Entrevista a Christian Felber: Vídeo