L’Auditori apropa la música als nadons

nadons

L’Auditori de Barcelona programa de forma habitual concert per a nadons, infants de 0 a 3 anys. Un viatge musical en què els més petits de la casa podran descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que deixaran empremta en la memòria auditiva i sensorial d’aquells que s’apropen a la música quasi per primera vegada.

De fet, els concert per a nadons són la tercera fase d’un projecte que consta de dos peces més. “Comencem per un ‘Matí musical per a embarassades'”, explica Anna Roig Dolz, la responsable d’aquest projecte impulsat, i “després, un cop ja han nascut els petits, seguim amb un ‘Taller per a nadons’, i finalment, arriba el concert”. Un procés que les famílies evolutiu d’adaptació a la música que les famílies segueixen amb entusiasme “malgrat no és obligatori assistir a les tres”.

Darrera d’aquesta iniciativa hi ha una filosofia molt concreta. “Nosaltres partim del fet que, des del moment que l’aparell auditiu ja està format, això es produeix a les 24 setmanes, és a dir, en el quart o cinquè mes de gestació, tot el que el fetus escolta dins la panxa de la mare li queda emmagatzemat a la memòria”, explica Roig Dolz.

I continua: “Així, un cop ha nascut l’infant, quan torna a sentir aquella música la recorda”. “És per aquest motiu que nosaltres fem que algunes peces que treballem al ‘Matí musical per embarassades’ tornin a sortir posterior al ‘Taller per a nadons’ i, finalment, també al ‘Concert per a nadons'”, explica.

La idea és apostar per la cultura musical des del primer moment. I és que, assegura Roig, “els petits són molts receptius, i musicalment tot els arriba amb molta intensitat”. Podeu consultar la programació dels concerts per a nadons a la web de l’Auditori. – SANDRA BALAGUÉ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *