La Viquipèdia en català aconsegueix arribar a 20.000 articles de dones

A la Viquipèdia en català ja es poden llegir més de 20.000 articles de dones. La comunitat de la Viquipèdia en català es va proposar el passat mes de juny assolir la fita abans del 31 de desembre, i l’objectiu ha estat assolit uns dies abans, amb la publicació sobre la cantant d’òpera i actriu sueca Brita Hertzberg, que va actuar al Liceu el 1947. Ara ja en són més de 20.089.

Durant mig any, s’han proposat diversos articles de dones de diferents professions, des d’acadèmiques, activistes, artistes, científiques, escriptores, músiques, polítiques o religioses. Per això se celebren trobades periòdiques, com la que té lloc a la Universitat Pompeu Fabra cada dimarts de 17h a 20h, per editar els textos en un espai físic i un entorn amable. El projecte s’ha promocionat a les xarxes amb l’etiqueta #20000dones.

A banda, el col·lectiu també ha impulsat aquest any el viquiprojecte Invents, una iniciativa per fer un pas més enllà per reduir la bretxa de gènere a la Viquipèdia: no només amb biografies de dones, sinó donant més i millor cobertures a les aportacions de la dona en la història de la humanitat.

#Onsónlesdones a la Viquipèdia

Totes aquestes iniciatives tenen com a objectiu corregir la subrepresentació de les dones a la Viquipèdia. En la seva versió catalana només el 15% de biografies són de dones, i a més, sovint la presència de continguts de dones en aquesta enciclopèdia virtual es podria considerar fins i tot parcialment sobre-representada en comparació amb d’altres fonts clàssiques. – REDACCIÓ

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *