La tercera Olimpíada Filosòfica se centra en la bellesa

Olimpíada Filosófica de CatalunyaEl proper 27 de febrer, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, tindrà lloc la tercer Olimpíada de Filosofia de Catalunya que enguany té com a tema central la bellesa.

Sobre aquest concepte els alumnes dels centres educatius del país que hi participin hauran de dissertar i trobar resposta a preguntes com: La bellesa, està en la mirada o en l’objecte observat? Hi ha criteris universals per a determinar què és bell? El que és útil, pot ser bell? La captació de la bellesa, és immediata? Hi ha relació entre veritat i bellesa? La bellesa és bona? Entre altres qüestions.

El desenvolupament de la jornada, segons explica Dolors Alcantara, professora de Filosofia i coordinadora de l’acte, és ben senzill: “Els estudiants participants reben una pregunta i durant una hora i mitja han d’escriure una dissertació sobre el tema. Després, fan una estona de debat amb ponents especialitzats sobre el tema, els quals s’intenta que no siguin filòsofs. I, al final, hi ha el lliurament dels premis a les dues millors dissertacions”.

En la darrer Olimpíada hi van participar 40 centres i uns 80 participants, una xifra que ben segur aquest any augmentarà encara que la filosofia no passa pel seu millor moment a les aules, sí en canvi a la televisió, amb programes com Merlí o Amb filosofia. “La presència de la filosofia avui a l’educació es mantindrà, però d’una forma ridícula”, pronostica Alcantara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *