La tendresa, més enllà del Nadal

El període nadalenc és un període on tots una mica ens obliguem -o ens permetem, potser també- expressar tendresa. Podem fer-ho quan ens donem els regals, quan comprem un detall per una altra persona, en compartir algun dels dinars o sopars que sovintegen en aquestes dates… Amb un punt de pudor, això si, de prudència, perquè expressar tendresa, sensibilitat, ensenyar els nostres sentiments… no és una cosa que estigui a l’ordre del dia, que estigui socialment adaptat, i menys encara en el cas dels homes, als quals ens toca mostrar fermesa, seguretat, convenciment, força. Per això aquest mes de desembre, a Valors, volem parlar de la tendresa, de la necessitat de reivindicar aquest valor i disassociar-lo d’allò que se’n diu popularment «la nyonyeria». La vida també té un costat tendre, sensible, que hem de canalitzar, deixar que flueixi i creiem que ho hem de reivindicar. Ho fem de la má d’un grup d’articulistes que obre Francesc Torralba, autor de La tendresa (Pagès editors), Ana Ruano, Anna Navarro i Viqui Molins.

A parlar de la tendresa hem dedicat el Valors a peu de carrer del dilluns dia 20, just abans de Nadal, amb la participació de la pedagoga Mar Galceran, la psicològa Ana Ruano, el periodista Óscar Fernández, el contador de contes Oriol Toro i com sempre en Fransiscu. És una bona manera, pensem, de completar els continguts que hi ha a la revista d’aquest mes.


Oriol Toro explicant un conte sobre la tendresa i Oscar Fernández parlant dels mariners que ha conegut a la Casa Stella Maris de Barcelona.

Consulta el monográfic de la revista clicant aquí.

ALTRES CONTINGUTS D’INTERÉS DEL NÚMERO
Entrevista Josef Ajram, bròker i ultrafondista: “Que ningú s’autolimiti i sobretot que no es deixi autolimitar”. Escolta la versió radiofònica en aquest Valors a peu de carrer dedicat als límits.
“La irresponsabilitat té un preu de Maria Coll.
WikiLeaks o el poder de la informació de Francesc Amat [Bloc].
Ana María Matute: “Mentre l’home plori haurem aconseguit molt poca cosa”‘, de Miguel Guillén [Bloc].
Tard retrat d’Ariel Sharon per part de Ramon Radó [Bloc].

Del Rin al Mosel·la de Joaquim Amargant [Bloc].

Escriptura 2.0 de Marc de San Pedro [Bloc].

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *