La solitud en els temps de la intel·ligència artificial

Fins el 23 de desembre es pot veure al TNC Alba (El jardí de les delícies), una obra de teatre que reflexiona sobre la solitud en els temps de la intel·ligència artificial. L’obra, escrita per Marc Artigau i dirigida per Raimon Molins, té com a protagonista una doctora en història de l’art jubilada que es fa fer un robot perquè li faci companyia.

La dona es fa el robot amb la imatge d’ella mateixa quan tenia 23 anys amb la idea que li guardi tots els seus records. El tercer personatge en discòrdia és el d’un professor de literatura que anys enrere havia tingut una relació sentimental amb l’Alba i a qui el robot li recorda l’època en què es van enamorar.

Artigau reflexiona sobre les noves maneres de relacionar-se i de gestionar la situació de solitud a la que molta gent es veu abocada. També es qüestiona els mecanismes de l’amor, l’amistat, la família i la fe fent-nos preguntes com ara si la realitat virtual ens aïlla de la realitat física, quina és la naturalesa de les relacions personals o si els processos d’enamorament s’activen en absència de l’objecte o la persona estimada.

‘Alba (o el jardí de les delícies)’ està protagonitzada per Montse Guallar, Lluís Marco i Clàudia Riera. Estrena al festival Temporada Alta, l’obra va ser guardonada amb el premi Quim Masó 2017. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *