La Setmana dels Horaris vol donar un impuls a la reforma horària

De l’11 al 15 de juny se celebra la Setmana dels Horaris que impulsa la Iniciativa per la Reforma Horària. És la cinquena vegada que se celebra, però la primera que es fa amb el Pacte per a la Reforma Horària ja aprovat. Per això, es vol aprofitar aquesta iniciativa per presentar els reptes del país quant a la transformació de l’organització del temps de vida quotidiana.

La iniciativa per la Reforma Horària va néixer el 2014 com un espai per plantejar alternatives a la ciutadania, el teixit productiu i les institucions públiques amb l’objectiu d’induir un canvi d’estructures i cultural. Vol incidir de forma incisiva de manera que s’assoleixi l’adaptació a uns temps més humans i cívics en el marc de l’impuls de la Catalunya que ve.

En la cinquena edició de la Setmana dels Horaris es vol seguir consolidant el factor temps com a variable rellevant en la recerca de creixement i benestar. Per això s’han organitzat diferents activitats amb les que es busca fomentar el diàleg, la conversa i la reflexió amb l’objectiu de generar un consens ampli social i polític que permeti concretar estratègies de transformació liderades pel Govern de la Generalitat, des del Pacte per a la Reforma Horària, així com a les ciutats i pobles de Catalunya.

Més activitats

Tot i que oficialment se celebra de l’11 al 15 de juny, la Setmana dels Horaris ha inclòs aquest anys algunes activitats que se celebren els dies anteriors i posteriors a la Setmana. En total són 35 activitats on hi participen més de 50 organitzacions i institucions.

Segons els organitzadors de la Setmana, en aquesta edició s’ha elaborat el programa amb més qualitat i quantitat d’activitats de les cinc edicions, una bona mostra que la Reforma Horària avança i es consolida. També animen a les entitats que ho vulguin a sumar-se amb la organització d’accions que difonguin els beneficis de la implementació de la reforma horària, tals com com tallers, xerrades, taules rodones, accions de comunicació. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *