La renúncia. No es pot tenir tot

Parlar de renúncia és un concepte dur. És cert. Quan apuntávem l’enunciat a les persones que col·laboren en el número en general se sorprenien. Sovint associem renúncia a «deixar de pensar» en el que creiem, renunciar als principis. Res més lluny de la nostra voluntat. La pretensió d’aquest número és constatar que en aquest món, per molt que ens dolgui, no ho podem tenir tot. I menys encara immediatament. El que apuntem en aquest número és la necessitat d’admetre això, i per tant no de renunciar a principis sinó a conquestes, a objectius finals. I això en tots els ámbits. Cal posar límits, mesura, moderació, als nostres desitjos. Tot això entenem que té molt a veure amb la crisi econòmica que patim actualment: si no renunciem als privilegis als quals ens crèiem cridats tots plegats difícilment ens en sortirem. Ens ajuden a treballar aquest concepte el filòsof Gregorio Luri (llegir article), l’economista Luis de Sebastián (perfil, llegir entrevista i veure vídeo), el sindicalista José Luis López Bulla (perfil, bloc ‘Metiendo bulla’, llegir entrevista i veure vídeo) o Maria Viñas, de la iniciativa Carta de la Pau (llegir article).

Consulta el monográfic de la revista clicant aquí.


Vídeo de Luis de Sebastián parlant de la renúncia en exclusiva per a Valors.

ALTRES CONTINGUTS DEL NÚMERO
Entrevista (versió llarga per a web) a Johan Ketelers, secretari general de la Comissió Catòlica Internacional per a les Migracions.
Article de Francesc Grané, “El pensament neofranquista”.
Article de Francesc Amat, “Política i canvi climátic: qüestió de probabilitats”.
Article de Ramon Radó, “Víctimes”.
Article de Marc de San Pedro, “Un univers de possibilitats”.
Article de Núria Radó, “El que no és mèrit de Darwin” (bloc propi de la secció de ciències, ‘L’altra cara de la ciència’).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *