La proposta de l’ONCE per fer el vot més accessible

Davant la proximitat de la nova cita electoral del proper 26 de maig, l’ONCE ha fet una proposta per tal que les paperetes de vot siguin molt més accessibles a totes les persones independentment de la seva discapacitat visual. En concret, proposen que les paperetes incorporin un codi QR. D’aquesta manera, amb el telèfon mòbil es podria identificar el codi i fer una síntesi de veu per tal que el votant pogués exercir el seu dret sense l’ajut de ningú.

Des de l’entitat es valora que les persones cegues que coneixen el sistema Braille poden votar de forma autònoma a totes les eleccions polítiques menys les municipals, i estenen la demanda a un vot ”electrònic completament inclusiu i universal” per tothom qui tingui discapacitat visual.

Per això, proposen que es faci servir un codi QR igual que ja es va utilitzar, per exemple, en les eleccions de la Taula del Tercer Sector. Aquest sistema permetria fer accessible els vots a tota la societat.

Entre altres possibles solucions que proposa l’entitat, també hi ha la possibilitat que la població s’imprimeixi les paperetes a casa o al col·legi electoral, ja que faria viable l’accessibilitat de les llistes obertes i suposarien un gran estalvi però l’administració, sense abandonar el sistema de Braille. – Red

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *