La “nova” moda de cuidar les plantes

Qui més qui menys té una planta al balcó, al pati o decorant un racó de l’interior de casa. Es pot dir que cuidar les plantes sigui una nova tendència? Doncs segons semblen apuntar algunes dades l’afició per la jardineria domèstica va a l’alça, especialment entre les noves generacions, en particular, entre els mil·lennistes.

Les dades de l’Enquesta Nacional de Jardineria realitzada l’any 2019 als Estats Units mostra un increment en les xifres de negoci dels jardiners nord-americans, que van vendre planter per un valor rècord de 52,3 milions de dòlars. El més significatiu d’aquesta xifra, però és que una quarta part de la despesa s’ha atribuït al grup d’edat d’entre 18 i 34 anys que correspon als anomenats mil·lennistes. En aquest grup la despesa en plantes ha crescut a un ritme superior a la de qualsevol altre des del 2014.

Quines són les causes d’aquest boom? Les xarxes socials hi tenen molt a veure, i en especial, Instagram, que s’ha convertit en el refugi dels amants de les plantes. De fet, l’afició de molts joves a la jardineria ha nascut de veure fotos maques en aquesta xarxa social que, com és sabut, es basa en mostrar estils de vida atractius i interessants.

Molts usuaris s’han sentit atrets per l’activitat de tenir cura de les plantes, i s’hi han abocat amb autèntica passió. Fins al punt que ja s’organitzen intercanvis d’esqueixos i espècies en trobades que permeten “desvirtualitzar” la gent i comprovar que darrera de les imatges idíl·liques també hi ha persones de carn i ossos.

Per altra banda, també estan començant a sorgir les figures dels coach de plantes, persones que ensenyen com se n’ha de tenir cura per tal que sobrevisquin. Però el fet que cuidar plantes hagi enganxat més els joves també té a veure amb el fet que aquests estan endarrerint algunes fites claus com casar-se, comprar-se una casa o tenir fills. La majoria viuen en cara a casa dels pares o de lloguer, i busquen altres formes de connectar-se, mostrar un compromís i realitzar-se. Dit d’una altra manera, tenir cura de les plantes també pot ser, segons com, una activitat terapèutica, que promou el benestar i el creixement personal.

Un exemple d’aquesta tendència

L’influencer de les plantes Jake Berkowitz és un instagramer que s’ha fet força popular precisament amb un compte on publica fotografies de les seves plantes. @keepyourplantson_la ja té prop de 25.000 seguidors. Berkowitz ha estat impulsor d’una de les trobades d’amants de les plantes més populars que es fan a Los Angeles, als Estats Units, i forma part de l’entitat Los Angeles Cactus and Succulents Society i de l’Arboretum del comtat. Jake té unes 400 plantes que pot cuidar perquè la seva feina de freelance li permet treballar des de casa. Al seu instagram comparteix diversos trucs per fer que les plantes tinguin un aspecte bonic i sa.

La secció Tendències compte amb el suport de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *