La inclusió social arriba als teatres

El Teatre Lliure acull, des del passat 30 de novembre fins el 2 de desembre, la tercera edició de Simbiòtic Festival. El certamen vol convertir-se en la cita de referència de les arts escèniques contemporànies accessibles i inclusives per a tothom. Per això, reivindica unes arts escèniques a que tothom pugui formar part, i la seva activitat es basa en tres pilars: formatiu, de laboratori i programació escènica.

Els organitzadors del Simbiòtic asseguren que el seu objectiu és el de promoure la inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat sensorial en teatres. “Al Simbiòtic Festival 2018 volem posar en relleu històries invisibles i compartir-les amb els teatres per construir una memòria col·lectiva que ens representi”, expliquen en un comunitat. El lema de l’edició d’aquest any és “Escenaris ocults”.

Dins el festival es podran veure els muntatges Màtria de Carla Rovira, una proposta de teatre documental; La Nena dels Pardals, teatre familiar amb música en viu de la companyia Teatre al detall, ; i Cáscaras Vacías, de Zona Teatro.

A banda de les representacions, en l’àmbit de la formació es faran i cursos per investigar noves fórmules d’integrar l’adaptació al teatre i desenvolupar nous llenguatges escènics, mentre que el del laboratori vol ser un punt de trobada i relació d’agents del sector.

La programació es pot consultar a la web del festival. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *