La impactant campanya de ‘Grandes Amigos’ contra la solitud de la gent gran

L’ONG Grandes Amigos ha posat en marxa una impactant campanya que alerta de la solitud i l’exclusió social que pateixen les persones grans. Amb aquesta campanya volen animar a la gent a fer tasques de voluntariat i acompanyament per paliar aquesta situació. Es calcula que avui en dia a l’estat espanyol viuen soles prop de 2 milions de persones grans, de les quals unes 400.000 són dones majors de 84 anys.

Aquest no és un fenomen que pugui pal·liar-se amb recursos materials o econòmics, sinó regenerant els llaços afectius, fent partícips les persones grans en la vida de les famílies, veïnats i societat en general, aseguren des de l’entitat.

Això és el que han volgut plasmar en el video de la campanya. L’anunci ens presenta la Paquita, una àvia que viu sola i que per pal·liar la seva solitud es crea una família sencera de ninots inflables. A l’anunci la veiem menjant amb aquesta família inflable, celebrant la Nit de Cap d’Any o rememorant la seva joventut. Al final surt un cartell que alerta que les “Famílies Inflables” no son una bona solució per “envellir amb dignitat”.

Amb el lema #FamiliasHinchables, Grandes Amigos anima a reconnectar amb les persones grans de la societat ja que “la ciutadania pot canviar la seva vida i la del seu entorn amb petites accions”.

“En una societat que va tan de pressa, cada vegada més individualista, on amb prou feines coneixem els nostres veïns, hem de recuperar la confiança en qui ens envolta, i aprofitar tot el que les persones grans ens aporten”, ha afirmat la presidenta de l’entitat, Mayte Sancho. – Red.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *