Interreligiositat

Si un tema preocupa avui els diversos responsables de la societat, aquest és el tema dels valors. Els diferents líders religiosos, socials, polítics, intel·lectuals, contínuament parlen de la importància o de la crisi de valors de la nostra societat. Aquest no és un debat intranscendent, ja que els valors juguen un paper molt important en la vida de les persones i de les cultures.

Seguint el professor Josep Maria Terricabras, podem definir els valors dient que són les coses, les experiències o les idees, que –amb diferents graus i matisos- ens agraden, ens interessen, i que considerem valuoses en la nostra vida, tant si en som ben conscients com si ho som menys. Els valors són sempre allò que estimem i que mirem de preservar: per això ens deixem portar per amors, gustos, aficions i preferències. I és que els valors sempre van lligats a la nostra experiència.

En un món plural i intercultural com el que estem vivint i encetant, hi descobrim una gran varietat d’opinions, valors i creences, que conviuen en un espai territorial molt reduït. Aquesta revista, que avui estrenem, només vol ser una petita contribució per afavorir un diàleg fecund i positiu. Avui més que mai, la gent està cansada de llargs discursos amb poc contingut, necessita i reclama un diàleg constructiu que ens ajudi a tots a comprometre’ns amb els reptes de futur.

Són moltes, però, les dificultats de comunicació i d’entesa que patim a diferents nivells, per això amb aquestes pàgines voldríem obrir un espai de comunicació, de trobada, d’intercanvi d’experiències, d’idees i de criteris, perquè la nostra convivència s’estructuri en aquells valors que ens facin més persones, que portin la nostra societat i la humanitat a viure amb més
plenitud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *