Infants de P5 aprenen a través de l’art urbà

Alumnes de P5 de l’escola 30 Passos, de Barcelona, han pogut experimentar amb el procés de creació del nou mural de la Nau Bostik. A través del projecte Bostik Murals s’ha dut a terme una acció educativa comunitària en la que han participat aquests infants i el Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural i Turística del centre Bemen-3. L’objectiu, executar el mural pensat per l’artista argentí Elian Chali per aquesta antiga fàbrica de la Sagrera convertida en espai cultural autogestionat.

Tres grups de 25 infants de P5 de l’Escola 30 Passos, situada a tan sols uns metres de la Nau Bostik, han treballat en l’acció artística mural de gran format que Elian Chali realitzarà a principis de desembre. Mitjançant diverses sessions a l’escola i a la Nau Bostik, els nens i nenes han fet recerca al voltant de l’art urbà i de l’obra d’aquest artista, caracteritzada per composicions geomètriques que entren en diàleg amb l’arquitectura i el seu entorn urbanístic, configurades a partir de colors primaris i superposicions.

Les sessions de treball han estat dissenyades per l’equip comunitari de Bostik Murals, amb el suport de 10 estudiants del segon curs del Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural i Turística del centre Bemen-3 i l’assessorament del claustre de l’escola sobre metodologies de pedagogia viva.

El projecte ha culminat la primera setmana de desembre, quan els infants han pogut veure de prop com treballa l’artista. El procés de treball d’aquesta acció educativa comunitària ha quedat recollit i exposat en una mostra interactiva que es pot veure des del passat dia 8, el mateix dia en què es va inaugurar la nova façana de la Nau Bostik.

El projecte Bostik Murals ha estat guardonat amb el Premi Lluís Carulla 2018 d’emprenedoria cultural en reconeixement al seu esperit transformador. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *