Girona fa més accessibles les vies verdes

Girona ja disposa d’un tram de vies verdes adaptat per a persones cegues o amb baixa visió. Es tracta del tram que va des de Girona, sortint de la Plaça dels Països Catalans, fins al Parc tecnològic. En aquest itinerari, d’1,3 quilòmetres, s’hi ha instal·lat un sòcol-guia per seguir la ruta amb el bastó, i senyalització vertical amb informació en sistema Braille. Per altra banda, també s’ha desenvolupat una aplicació accessible amb informació molt completa sobre la ruta, la història de les vies verdes i el patrimoni natural i cultural de l’entorn.
Es tracta d’una prova pilot per al desenvolupament de més trams de rutes inclusives. La propera podria ser les de la Ruta del Ferro i del carbó, de 9 quilòmetres entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, que estarà llesta el mes de setembre.
Les dues rutes que s’han adaptat parteixen de municipis als quals es pot arribar en transport públic de forma autònoma. Les millores que s’hi ha aplicat donen resposta a les necessitats d’un ampli espectre de persones amb discapacitat visual, des de persones amb baixa visió fins a persones cegues amb gos pigall o amb bastó.
Els treballs d’adaptació els ha dut a terme el Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona. El projecte està cofinançat al 50% pels Plans del Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de Catalunya, amb un cost de 185.000 euros pel total de les accions per a l’accessibilitat visual.
Per altra banda, i per fer aquestes rutes encara més accessibles i inclusives, s’ha previst la instal·lació de semàfors sonors a les parades de bus dels punts d’inici i de fi de la ruta, la propera tardor, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *