Fundació Itinerarium presenta II Jornades SES sobre Cultura Ètica a l’Esport Base


La Fundació Itinerarium organitza el proper 27 de maig, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Clotet de Barcelona, les II Jornades SES que enguany porten per títol “La cultura ètica de l’esport base: consolidació de pràctiques educatives”. Una jornada que segons ha explicat Carme Salcedo, coordinadora del projecte SES al programa “Valors a l’alça” de La Xarxa, pretenen contribuir a l’educació en valors a l’esport i demostrar que “la pràctica esportiva pot ajudar a generar ciutadans responsables”.

En aquesta jornada, oberta a tothom, s’han programat diversos espais de treball dirigits per especialistes per parlar de temes tipus: Com enfortir la capacitat dels entrenadors en la transmissió de valors?, com implicar l’entorn socio-familiar en la promoció de la cultura ètica en el context esportiu? , quines mesures organitzatives poden generar un ecosistema educatiu en l’esport base i propostes i accions immediates per a potenciar l’educació ètica en el dia a dia de l’esport base.

Salcedo assegura que notícies com agressions a arbitres o corrupcions a clubs “són indicadors que ens adverteixen que hem d’actuar” i “recuperar l’esport com una pràctica educativa” ideal per ensenyar a l’infant valors com “el respecte, el companyerisme, l’afany de superació, el compromís, l’honestedat, jugar respecte les normes o reconèixer els propis límits”.

Escolta l’entrevista sencera a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *