Es posa en marxa la Ruta de l’Economia social, solidària i cooperativa del Raval

maparuta2

De rutes per Barcelona n’hi ha de molt tipus, però acaba de presentar-se la ruta de l’Economia social, solidària i cooperativa del Raval. Una iniciativa impulsada des del Pla de Barris Raval Sud (Districte de Ciutat Vella i Barcelona Activa-Treball als Barris) i La Fàbrica del Sol, en col•laboració amb Setem, la Xarxa d’Economia Solidària i Fundació Tot Raval.

“Aquesta ruta vol posar en valor un tipus d’economia que no busca el benefici d’uns pocs, sinó que aposta pel benefici del bé comú, el cooperativisme i el mediambient”, explica Mar Vallecillos, tècnica de Barcelona Activa al districte de Ciutat Vella. “Un tipus d’economia que existeix des de fa molt temps, però que durant els darrers anys de la crisi ha tingut una revifada a causa de la posada en crisi del sistema capitalista”, assegura una de promotores.

En aquesta ruta els participants visiten diversos espais, per exemple, la botiga Roba Amiga, que es dedica a la recollida i venda de roba usada i que dóna feina a persones en risc d’exclusió social; l’oficina d’Oikocredit, una entitat dedicada a la banca ètica; la llibreria Contrabandos, la cooperativa d’alimentació ecològica Ceres Naturals o la cooperativa de Pastes de Sopa, entre altres.

Aquesta ruta, completament gratuïta, té com a finalitat que la gent conegui tots aquests projectes de ben a prop. Però, per l’administració, també ha significat un revulsiu: “Ha estat l’excusa per posar-nos les piles, per saber que tenim al barri en temes d’economia solidària, podríem dir que ara estem reconeixent el propi territori amb un altres ulls que des de l’administració fins ara no teníem”, reconeix Vallecillos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *