En 10 països, un 40 per cent dels nens no té accés a l’educació bàsica

escola Iemen
Aula del Iemen destruïda per un bombardeig el 2015. Foto: UNICEF.

Mentre aquí els nens i les nenes ja es preparen per tornar a l’escola, a molts altres indrets no tenen aquesta sort. En els deu països amb un índex més alt d’infants sense escolaritzar, almenys dos de cada cinc infants (un total de 18 milions) no te accés al sistema educatiu, segons dades fetes públiques per UNICEF.

Libèria és actualment el país més gran d’infants sense escolaritzar, amb gairebé dues terceres parts d’infants en edat de rebre educació primària que no van a l’escola. El segon país de la llista és Sudan del Sud, on el 59 per cent dels infants no tenen dret a una educació primària i on una de cada tres escoles ha hagut de tancar degut al conflicte.

Afganistan (46%), Sudan (45%), Níger (38%) i Nigèria (34%) també es troben entre els 10 països amb els índexs més elevats d’infants sense escolaritzar en educació primària, el que demostra amb claredat que les emergències humanitàries i les llargues crisis estan obligant els infants a abandonar l’escola.

UNICEF recorda que l’educació és un dels drets bàsics que més surt perjudicat en països deteriorats per conflictes, llargs períodes de sequera, terratrèmols i altes taxes de pobresa extrema. Una situació que encara condemna més a la pobresa extrema una generació d’infants.

A més, segons aquesta ONG, l’educació segueix sent un dels sectors que rep menys finançament en les crides humanitària. Al 2015, les agències humanitàries van rebre només el 31 per cent de les seves necessitats de finançament per a aquest sector, molt per sota del 66 per cent de fa una dècada. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *